Ρωτήσαμε για τις οικονομικές εκκρεμότητες έναντι Αξιωματικών ΕΜΘ)



ΕΡΩΤΗΣΗ του: Φωτόπουλου Στυλιανού, Βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής 


ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας 
Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 

Κύριοι Υπουργοί, 

Συμφώνως του υπ.Αριθμ.: 1058/30-09-2024, εγγράφου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), σωρεία σοβαρών θεμάτων εις βάρος των Αξιωματικών προέλευσης ΕΜΘ προκύπτουν, δεδομένου ότι «…οι πρώτες σειρές των οποίων πλέον βρίσκονται στην τελική ευθεία της αποστρατείας τους», εξαιτίας ανεπίλυτων μισθολογικών εκκρεμοτήτων. 

Εξ αυτών, προκύπτουν στρεβλώσεις στα στελέχη που φέρουν τον βαθμό του Υπολοχαγού κι αντιστοίχων, τα οποία «…εξακολουθούν να αποζημιώνονται με τον αμέσως προηγούμενο βαθμό μισθολογικού κλιμακίου (του Ανθυπολοχαγού και αντιστοίχων), λόγω μη ύπαρξης αυτού». 

Οι στρεβλώσεις αφορούν: 

α) τη στέρηση «…από χιλιάδες στελέχη του δικαιώματος της δικαστικής προσφυγής για διεκδίκηση αναδρομικών διαφορών, οι οποίες παραγράφονται πέραν της διετίας», 

β) την ανυπαρξία μέριμνας «…για αναδρομική καταβολή των δεδουλευμένων στις/ους δικαιούχους», 

γ) τη δημιουργία συνθηκών «…απονομής χαμηλότερης σύνταξης από τη δικαιούμενη», 

δ) την έγερση ευλόγων ερωτημάτων στα στελέχη των ΕΜΘ «…ως προς το ύψος εφάπαξ βοηθήματος και των μερισμάτων που θα λάβουν» και ε) τα εν λόγω στελέχη εργάζονται «…δίχως να γνωρίζουν ποιος είναι ο μισθός τους». 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί: 

Διατίθεστε όπως μας αναφέρετε τις προθέσεις σας σχετικά με τις ενέργειες που θα αναλάβετε, ώστε οι αναδειχθείσες στρεβλώσεις εις βάρος των Αξιωματικών προέλευσης ΕΜΘ να επιλυθούν συντόμως; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

0 Σχόλια